Menu

Når fodboldholdet mødes online

image
Max Wettendorff
06. maj 2020 kl. 09:13
Eksempel på god kontakt

 

 

 

Når fodboldholdet mødes online 



Fodboldsulten er stor, både hos trænere og spillere. Derfor har vi også bedt vores ungdomstrænere om enten at være i eller sætte sig i virtuel kontakt med deres spillere. Det er trænerne heldigvis med på. 
Her ser vi Mike Kirkegaard Friang, cheftræner på vores U14 Drenge 06-1, under gårsdagens session via mødeplatformen Zoom. Her deltog samtlige spillere samt co-træner Anders Blom Salmonsen.
Der blev spurgt flittigt ind til drengenes ve og vel, i en svær tid for dem, hvor de ikke fysisk møder i skole. Der blev også udleveret er træningsprogram og der blev lavet et par konkurrencer. 
Et rigtig godt eksempel på hvordan man i stedet kan mødes, frem til den rigtige fodbold igen ruller 
____________________________________________________________________
Vi nærmer os forhåbentlig en genåbning af breddefodbolden i Danmark og derfor er det tid til at komme lidt i sving igen. 
Vi ved at nogle af vores ungdomstrænere, her mens fodbolden er lukket ned, har en ganske fin kontakt til drengene og pigerne ude på ungdomsholdene, samt til dels forældrene - og er dygtige til at holde dem til ilden. Det er vi glade for. 
Vi ved dog også, at det for andre har knebet lidt med kontakten til spillergrupperne og da vores trænere ikke er ansatte og aflønnede trænere, er de heller ikke forpligtet til at være i kontakt med spillerne, men ungdomsledelsen opfordrer alligevel til, at man er i kontakt med med spillerne. 
Det kan ske på Instagram Live One on One, det kan være i Messenger (for dem der har spillere der er gamle nok), det kan være almindelige SMS-beskeder, det kan være telefonopkald, det kan være i Zoom (som i klippet herover fra den 5. maj 2020) eller i Microsoft Teams, mulighederne er talrige. 
Der opfordres til at kontakten både sker individuelt og i grupper eller hele holdet. Kontakten kan bestå af alt lige fra at spørge ind til hvordan spillerne går og har det, hvad de får tiden til at gå med, hvad de træner og hvor ofte de træner, ligesom man kan få spillerne til at sende videoer med træningsøvelser, udstyre dem med træningsprogrammer, lave konkurrencer mv. 
Vi ved, at det for alle fodboldspillere har stor betydning, at være i kontakt med sin træner, i stedet for stilhed og ingen kontakt. Det behøver langtfra at være 2-3 gange om ugen i normal træningstid, men en enkelt gang, kan alle nok godt klare, og det vil have en enorm betydning for spillerne. 
Ligeledes er vores sportslige ungdomsleder Jacob Christensen gået i gang med at bruge tid online med ungdomstrænerne frem mod genåbningen. Det sker via virtuelle møder i Microsoft Teams, hvor der drøftes planlægning, fremtid, hvordan det går, hvad der arbejdes på og med, udveksling af erfaringer mv. 
Vi ved jo endnu ikke noget i forhold til mulig opstart, men vi håber selvfølgelig meget på fra den 11. maj. Vi ved af gode grunde heller ingenting om turneringskampe i foråret, men vi kan meget vel risikere, at når der åbnes op, så skal der afvikles kampe stort set fra dag 1 - og derfor er det et endnu større incitament, til at få skabt kontakt med ungdomsspillerne.
På vegne af den sportslige ungdomsledelse,
Max Wettendorff
Ungdomsformand
Luk