Menu

Fælles meddelelse om mulig genstart

image
Webmaster
10. maj 2020 kl. 08:37
Information om genopstart

 

Fælles meddelelse om mulig genstart

 

Kære medlemmer. 
Regeringen og samtlige partier i Folketinget, indgik torsdag aften en aftale om en genåbningsplan for fase 2, hvor blandt andet landets fodboldklubber modtog den glædelige nyhed om, at udendørs idræts- og foreningsliv, nu så småt kan genoptages efter to måneders nedlukning.
I aftalen mellem partierne står der:
-Der kan, under de gældende regler, gennemføres sundhedsmæssigt forsvarlige aktiviteter udendørs. 
Det betyder for fodboldens vedkommende, at Dansk Boldspil-Union (DBU), har udsendt en protokol, kaldet Fodboldens corona-regler”, der har til hensigt at begrænse selve smittespredningen af Covid-19 mest muligt.
Disse regler vil være de gældende regler frem til fase 3, der er fastsat til den 8. juni 2020.  
I de tre store klubber på anlægget på Jens Jessens Vej, KB, FB og FA2000, er vi indstillet på, at genoptage fodboldaktiviteterne under hensynstagen til disse corona-regler. 
Vigtig hurdle skal passeres først
Der er dog en enkelt meget vigtig hurdle der skal passeres, forudsat det i denne omgang, for alvor skal blive muligt, at returnere til noget der minder om fodboldtræning. 
I retningslinjerne omkring antal træningsgrupper og spillere pr. bane, står der nemlig følgende:
Alle træningssessioner skal iagttage forsamlingsforbuddet. Der må ikke være flere end (pr. 7. maj) 10 personer forsamlet i forbindelse med aktiviteten. 
Hvis man udnytter større arealer, hvor flere end 10 kan træne i forskellige grupper på det samlede areal samtidigt, må grupperne ikke samles, ej heller selv om de kan opretholde mere end 2 meters afstand.
• 11-mandsbane = 10 personer (spillere og trænere) 105x68 m
• 8-mandsbane = 10 personer (spillere og trænere) 68x52,5 m
• 5-mandsbane = 10 personer (spillere og trænere) 40x30 m
Banerne skal være tydelig optegnet og minimum afstand på 2 meter mellem hver bane.
Ovenstående er en udfordring for fodboldklubberne på anlægget. 
For KB, FB og FA2000, giver det ikke nogen logisk mening, at der blot må opholde sig 10 personer på en hel 11-mandsbane - når der samtidig må opholde sig 10 personer på en 5-mandsbane. 
Det er desværre - som vi forstår det - den yderste kridtstreg der tæller, hvorfor man ikke ‘bare’ kan inddele en 11-mandsbane i fire områder. 
Heldigvis deler både DBU og DBU København, samt DIF og DGI denne holdning og de arbejder i disse dage og timer, sammen med kulturministeriet og myndighederne på, at reglerne kan omgøres hvad angår antallet af spillere på en 11-mandsbane. 
Læs blandt andet DBU København og dens formand, Jesper Gradert, synspunkter her
Såfremt reglerne om antallet pr. 11-mandsbane fastholdes, som det står anført i protokollen, så anser vi det i KB, FB og FA2000, som noget nær en umulig opgave, at genopstarte fodboldaktiviteterne. 
I givet fald, så er vi i klubberne på Jens Jessens Vej nødt til at prioritere og det vil medføre en lang cyklus, før vi har fået alle medlemmer og hold igennem. Et løst regnestykke viser, at et hold vil kunne opnå træning hver 12. dag frem mod sommerferien.
Med i alt 11 stk. 11-mandsbaner på anlægget, så kan der maksimalt træne 11 hold pr. time. Dette er ikke engang tilfældet, da 11 hold ikke er lig med de 9 spillere, der foruden en enkelt træner, maksimalt må være i en gruppe, jf. reglerne.
Det betyder, at på én dag hvor der normalt vil komme små 3.000 fodboldspillere igennem på banerne, vil vi kunne få lige omkring 400 fodboldspillere igennem, dette forudsat, at vi træner i time-slots fra kl. 16.00 til 20.00. Men der skal også skal tages hensyn til “pauser”, så der kan genereres spillere ind og ud af anlægget jf. reglerne. Dermed bliver det nærmere i tidsrummet kl. 16.00 til 21.30 med 15 minutters indlagte “pauser” til holdskift. 
Protokollen kan læses her i sin helhed.
Foruden ovenstående skal Frederiksberg Kommune og Frederiksberg Idræts-Union rent formelt også genåbne banerne.
Begge dele forventer vi, at der snarest kommer klarhed over, hvorefter vi kan færdigøre og kommunikere de nye retningslinjer for træning ud i de tre klubber.
Ovenstående er dermed blot en information om, hvor vi aktuelt står lige i øjeblikket. 
Med venlig hilsen 
Kjøbenhavns Boldklub (KB)
Frederiksberg Boldklub (FB)
Frederiksberg Alliancen 2000 (FA2000)
Luk