Menu

Emil Sørensen Prisen uddelt for 23. gang

image
Webredaktør
03. marts 2020 kl. 08:29
Modtager: Havenisserne

 

 

Emil Sørensen Prisen 2019

 

På årets generalforsamling i torsdags gik Emil Sørensen Prisen 2019 til vores Havenisser, der troligt i årevis har hjulpet klubben med at holde styr på vores nu gamle klubhus.
Det var i 23. gang, at prisen blev uddelt. De tidligere vindere af den fornemme ærespris kan ses her 
Daglig leder Martin Busk, motiverede kåringen i sin tale fra bestyrelsen med denne tale:
-Vi har siden 1998 uddelt Emil Sørensen Prisen. Den blev indført som en slags hyldest til personer med et kæmpe hjerte for klubben, i stil med det hjerte som Emil Sørensen selv havde for FB, der blandt andet gav ham mere end 40 år i formandsstolen.
Nu om dage er det fuldstændig umuligt, at finde folk, der har ydet frivilligt arbejde i FB, i noget der bare nærmer sig det samme antal år.
Eller det er sådan set ikke umuligt, dem findes der flere flere af og mange af dem, er til stede her i aften. Men det er efterhånden umuligt, at finde personer, der ikke allerede har modtaget Emil Sørensen Prisen, for noget der minder om frivilligt arbejde hos FB i mere end 10-15 år.
Det er en del af udviklingen og det at følge med tiden. Det anerkender vi og derfor er kriterierne for at få Emil Sørensen Prisen også en anelse anderledes her i 20’erne, end de har været tidligere.
Årets vinder af Emil Sørensen Prisen er dog af den gamle garde og går i år faktisk til et helt fodboldhold.
De har for tiden 15 mand i truppen, hvilket er et enormt sårbart antal, især med tanke på alder,,skader og afbud.
Holdet er dog velfunderet og har et utroligt stærkt sammenhold, en god holdånd og er meget loyale overfor hinanden. Det har bragt dem langt, for rygterne går på, at der ikke for alles vedkommende, har været tale om de allerbedste fodboldspillere, som FB har mønstret igennem tiden.
Et fodboldhold er som regel sat sammen af en god keeper, et par garderhøje stoppere, nogle der kan stå en såkaldt dør i både højre og venstre side som backs, et par solide og løbevillige midtbanefolk, nogle gode kanter der er farlige på indlæg samt en lille hurtig mand på toppen akkompagneret af en stor angriber, der er god på låget.
Dertil kommer udskiftningsbænken, der kan bidrage med spillere, såfremt dele af den udvalgte og foretrukne startellever, ikke slår til.
I spidsen for et sådan hold, står en stærk anfører. Han koordinerer og samler sit hold, kalder til orden og uddeler indimellem både skideballer, giver dessiner og opgaver til de øvrige.
Individuelt har fire af dette holds spillere ved tidligere lejligheder gaflet Emil Sørensen Prisen, men i aften modtager de prisen som en samlet enhed, som det hold de er og det er på forhånd talt op, at 9 ud af de 15 er på plads her i aften.
Med til prisen hører der sig et flot beløb på kr. 5.000,00 og det er vores forventning, at med tanke på holdets stærke holdånd, at de i fællesskab finder ud af hvordan og på hvad, de skal bruge pengene.
Derfor er det en stor glæde, at kunne overrække årets Emil Sørensen Pris, til dem vi i dagligdagen har vænnet os til at kalde for “Havenisserne” og derfor vil det være dejligt, hvis vi kan få Johnny Jørgensen, Keld Gøthler, Frank Andreasen, Jens Nikkelsen, Ole Spanheimer, Bo Blaaberg, Bent Have Knudsen, Børge Jessen og Jørgen Andersen her op til i fællesskab at modtage årets pris ...
Kære Havenisser.
Foruden jer der er mødt op i aften, så skal denne pris ligeledes deles med Mogens Ramsdahl, Robert Hansen, Allan Børling, John Schmidt, Erling Jørgensen og Per Hoffstetter, der ikke er til stede i aften.
Nogle af de lidt yngre i gårde, der er til stede, tænker nok, hvem i alverden er dog de her Havenisser ...
Navnet kommer sig af, at den her flok af tidligere aktive FB’ere, nu typisk pensionerede, både fra arbejdslivet og fodboldbanen, fortsat nyder at tilbringe tid sammen og være fælles om en række opgaver.
Derfor oprettede anfører Johnny Jørgensen, en gruppe, for en del år siden efterhånden og tilbød FB, at gå til hånde i og omkring vores nu gamle og nedrevne klubhus.
Typiske opgaver som indvendig og udvendig vedligeholdelse af huset, var hvad de helt konkret tilbød, noget vi naturligvis tog imod med kyshånd.
Da en del af arbejdet bestod af decideret havearbejde, såsom at klippe hæk, feje blade sammen, rive grus på cykelparkeringspladsen, ordne bede, fjerne ukrudt og reparere borde-bænke, var det meget nærliggende at døbe dem Havenisserne.
For alt dette arbejde igennem ret mange år, skylder vi dem en kæmpestor tak.
Ingen tvivl om, at indsatsen for FB, udenfor fodboldbanen, toppede i 2019 og særligt i december måned, hvor de var arkitekterne bag vores nedpakning i flyttekasser af det gamle klubhus, selve flytningen over i det midlertidige klubhus samt udpakningen derovre. Et bud er, at deres kropsdele og legemer var mere ømme i december måned, end i årets første 11 måneder.
Selve indsatsen i 2019 har vi hyldet og uddybet i vores årsberetning og på vores sociale medier. Det sidste ved vi godt, at ikke alle ved hvad er, men hvis vi siger, at vi har udgivet det via noget der hedder EDB, så giver det måske bedre mening for jer.
Prisen er dog ikke for indsatsen i 2019 alene, men ganske enkelt fordi at I igennem flere år, har ydet en fænomenal indsats for os, knoklet og ydet alt hvad I kunne og aldrig har bedt os om en krone for det store arbejde I har udført, hvilket dermed også gør, at I har sparet os for en masse penge.
Ingen opgave er for stor for jer og det er fantastisk i 2020, når vi står overfor at skulle have udført en opgave, stadig at kunne sige sætningen: “Det kan vi nok godt få Havenisserne til”
Fra bestyrelsen skal derfor lyde en kæmpestor tak for Havenissernes mangeårige indsats.
Luk