Menu

Fælles-fredage for piger

image
Administrationen
03. april 2024 kl. 09:40
Flere piger til fodbold

 

Fælles-fredage for piger
Som bekendt har FB sammen med vores to naboklubber fra KB og FA 2000, har kastet os ud i et større projekt der overordnet handler om få flere piger på Frederiksberg i gang med at spille fodbold. Målgruppen er 3 til 9/10-årige piger (U5-U10)
Det er et 2-årigt projekt der er finansieret og støttet af “Bevæg Dig For Livet” i Frederiksberg Kommune, samt FrederiksbergFonden, foruden at også klubberne selv lægger et beløb til projektet. 
Fakta er nemlig at vi mangler pigespillere og vi mangler den kritiske masse af piger, som vi har iblandt drengespillere og det vil vi gerne - i fællesskab - gøre noget ved. 
Projektet afvikles ligeledes sammen med DGI (Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger) Storkøbenhavn, og de stiller med facilitatorer og projektledere til samtlige møder der pågår. 
Projektets ledelse er inddelt i to. Der er oprettet et ledernetværk, der består af klubbernes formænd og klubbernes driftsledere. 
Man kan læse mere om projektet både her og her
Ledergruppen sætter lidt flere ord på projektet i interviewet her
Fælles-fredage:
Et af initiativerne, iblandt flere, er konceptet ‘Fælles-fredage’.
Fælles-fredage består af seks fredage før sommerferien, hvor de tre klubber på skift er værter to gange hver.
Her tilbydes der en sjov og spændende træning fra kl. 16.30 til 17.30 med deltagelse af årgangene 2014-2017 (U7-U10). Konceptet går ud på at hver aktiv spiller fra de tre klubber, tager en ikke-aktiv veninde med til fælles-fredag. 
De tre første fredage er på plads og U7-U10 pigerne er blevet direkte inviteret til deltagelse:
Fredag den 12/4 med FA 2000 som vært. Tilmelding her
Fredag den 19/4 med KB som vært. Tilmelding her
Fredag den 3/5 med FB som vært. Tilmelding her
Det er værtsklubben der på de nævnte dage, står for selve indholdet på fælles-fredags-træningerne. 
Når FB er værter, så faciliteres de to fredage af vores sportslige ansatte Mike Kirkegaard Friang og Jacob Christensen akkompagneret af de forældretrænere der har mulighed for at deltage, ved at støtte ved stationer og hjælpe til samt instruere.
Fælles-fredagene afrundes typisk med en lille komsammen iblandt alle der deltager fra de tre klubber, når FB er vært bliver det formentlig med noget aftensmad som afrunding. 
Luk