Menu

En vaskeægte FB'er er gået bort

image
Martin Busk
21. januar 2022 kl. 20:32
Mindeord

 

En vaskeægte FB’er er desværre gået bort

Sådan som vi bedst vil huske Mucho, her iført FB's 100 års-jubilæums t-shirt
Meddelelse om dødsfald:
Det er med enorm stor sorg, at vi uventet og alt for tidligt, har modtaget den triste meddelelse om at Erling Jørgensen, bedre kendt som “Mucho” - desværre er gået bort natten til fredag, i en alder af 72 år.
Erling blev medlem af FB den 1. april 1960 og modtog 50-års nålen for et par år siden.
Mindeord:
Kært barn har mange navne … nogle dog flere end andre. Erlings eneste tilnavn var ‘Mucho’.
'Mucho' stammer fra en ferie i sine helt unge dage, hvor han rendte han rundt nede i Spanien og lignede en indfødt, da han altid har været meget brun i huden. Det udnyttede han, selvfølgelig fristes man til at skrive, ved at sælge solsenge på stranden til turister. Det var der jo god forretning i, som han sagde.
Fodbold og det sociale FB-liv betød alt for Erling og det at man havde det sjovt når man var til fodbold, var altid det allervigtigste for ham. For nylig fortalte han til sin datter Lene, at dengang han arbejdede oppe på Frederiksberg Rådhus, hvor han blev ansat i kommunens Skattevæsen tilbage i 1966 - og efterfølgende skulle til træning i FB, så kildede det altid lidt ekstra i maven af forventningens glæde, da det var det bedste der fandtes i hele hans verden.
I løbet af sine mange år i klubben varetog ‘Mucho’ undervejs næsten alle de opgaver der er forbundet med det stærke foreningsliv der altid har været i FB.
Han var blandt andet børne- og ungdomsspiller på lilleput, drenge, junior- og ynglinge, samt videre op som seniorspiller ligesom han spillede på diverse oldboys- og veteranhold igennem sine mange aktive år i FB - inden han overgik til passiv medlem. Ifølge ham selv, var han endda stjernespiller på førsteholdet i tiden i 3. division, selvom sandheden dog nok snarere er den, at han langt det meste af tiden optrådte på anden- og tredjeholdene.
Uanset hvad, så opnåede Erling langt mere end 400 kampe for klubbens hold og han fik i 1982 overrakt denne kop, som han var umådelig stolt af:
Erling var også fodboldtræner for stort set samtlige ungdomshold og opnåede både at være træner for Preben Elkjær og Kenneth Brylle. Senere var han også træner for 2. og 3. Herresenior og han var sågar dommer. Sidenhen blev han bestyrelsesmedlem ligesom han i en årrække var et stort aktiv i det daværende “FB’s Venner” hvor han var med til at skovle mange penge ind til ungdomsafdelingen.
FB var naturligvis også klubben hvor hans to børn Lene og Kenneth startede deres fodboldkarriere. Han opkaldte endda sin sønnike efter netop Kenneth Brylle.
FB har været hele Erlings liv og hans et og alt. Han var særdeles stolt af sin FB-nål og han var umådelig stolt over FB på grund af klubbens ånd og identitet, hvor der altid har været - og stadig er plads til alle. Her i de senere år blev Erling også til en fast bestanddel af ‘Havenisserne’ der hjælper til og går til hånde i og omkring klubhuset med praktiske opgaver der skal udførtes.
Det er i den grad en en rigtig foreningsmand vi nu desværre har mistet, vi går ikke for langt ved at kalde Mucho for en sand FB-legende og vi kommer til at savne hans altid brede smil og fantastiske gode humør. Erling vil blive mindet på klubbens generalforsamling torsdag den 24. februar. 
Vores tanker går til de efterladte; hans hustru igennem mere end 20 år, Joan. Hans datter Lene og søn Kenneth samt børnebørnene William, Caya og Marvin (sidstnævnte spiller selvfølgelig også i FB i dag).
Æret være hans minde!
Bisættelsen finder sted fra Flintholm Kirke på fredag den 28. januar kl. 13.00 med efterfølgende “gravøl” i Frederiksberghallernes Restaurant.
Fra udklippet her står Erling Jørgensen som en meget ung og stolt træner for FB's lilleputhold, der vandt Aktuelts store indendørsstævne i KB Hallen
Fra udklippet her, ses Erling Jørgensen som en meget ung og stolt træner for FB's lilleputhold, der vandt Dagbladet Aktuelts store indenddørsstævne
Luk