Menu

Coronasmitte på fodboldholdet

image
Administrationen
22. januar 2022 kl. 11:26
Anbefalinger

 

Covid-19 info om smitte og anbefalinger
Senest opdateret den 28. januar 2022
Fra tirsdag den 1. februar 2022 betragtes Covid-19 igen ikke længere som en samfundskritisk sygdom og samtlige restriktioner ophæves, hvilket eksempelvis betyder, at man ikke længere skal bære mundbind i FB's klubhus.
Corona findes dog stadig i stor stil og smitten stiger fortsat eksplosivt, både nationalt og lokalt her på Frederiksberg. De høje smittetal skyldes især Omikron-varianten, der dog giver et mildere forløb end tidligere varianter. 
I Frederiksberg Boldklub, har vi ligeledes rigtig mange der i øjeblikket smittes og så melder spørgsmålene sig fra trænere og forældre om man hvad man skal gøre, hvilket vi herunder vil hjælpe med at skabe et overblik over.
Det er nemlig aktuelt kun dem der er smittet selv, der skal gå i selvisolation, når vi ser på anbefalingerne i forhold til idrætsaktiviteter. Man arbejder stadig med begreberne 'nær kontakt' og 'øvrig kontakt'. 
Hvornår er man ‘nær kontakt’?
For at begrænse smittespredningen mest muligt er der fokus på at sætte ind der, hvor der er størst risiko smitte. Derfor defineres nære kontakter som udgangspunkt som dem, der er udsat for smitte i hjemmet og lignende.
Man er en nær kontakt, hvis man opfylder et af nedenstående kriterier: 
  • Man bor sammen med en person smittet med covid-19
  • Man er kærester med en person smittet med covid-19
  • Ens værelseskammerat på en efterskole, højskole, lejrskole e.l. er smittet med covid-19
  • En person, man har overnattet ved eller som har overnattet hos en, er smittet med covid-19
Hvad anbefales man at gøre som ‘nær kontakt’?
Hvis man som spiller i FB kan sætte flueben ud for en eller flere af ovenstående punkter, så er man altså ‘nær kontakt’, men man behøver ikke længere at gå i selvisolation hvis ikke man udviser symptomer. Man kan derfor godt komme til træning og/eller kamp. Det anbefales dog som nær kontakt, at man bliver testet 3 døgn efter den smittede persons testtidspunkt. 
Hvis man er testet positiv med symptomer, skal man selvisolere sig frem til symptomophør, dog ikke kortere end 4 døgn efter testtidspunktet. 
Hvornår er man ‘øvrig kontakt'?
Hvis man har været tæt på en person med covid-19, som man ikke bor sammen med, kan der stadig være risiko for, at man er smittet.
Man er en ‘øvrig kontakt’, hvis man opfylder et af nedenstående kriterier: 
  • Kollegaer, man har stået eller siddet ved siden af på arbejde
  • Personer man har spist frokost eller middag med
  • Gæster i ens hjem
  • Personer man har siddet ved siden af til et møde med/har haft undervisning med
  • Klassekammerater i stamklassen eller alle børnene på stuen i dagtilbud
  • Efterskole- og højskolekammerater og lignende, som man ikke har delt værelse med
  • Hvis man har deltaget i en begivenhed eller en idrætsaktivitet med en eller flere smittede
Man er dermed ‘øvrig kontakt’, hvis en person i ens omgangskreds eller en person man dagligt eller regelmæssigt omgås er blevet smittet - dette kan for eksempel være en person på det fodboldhold man spiller på.
Dette gælder, hvis den smittede har fået taget en positiv test inden for 48 timer efter fodboldaktiviteten (her regnes fra testtidspunktet).
Hvad anbefales man at gøre som ‘øvrig kontakt’?

* Hvis man ikke tidligere inden for de seneste 12 uger har været smittet, så anbefales følgende:
  • Bliv testet med en hurtigtest (evt. selvtest) 3 døgn efter at den smittede person er blevet testet positiv. 
  • Man behøver ikke gå i selvisolation og kan godt gå på arbejde, på uddannelse, til fodbold mv., hvis man ikke har symptomer på covid-19
  • Vær særligt opmærksom på, om man udvikler symptomer - sker det, anbefales man at gå i selvisolation og blive testet med en PCR test hurtigst muligt. 
* Er det under 12 uger siden man blev testet positiv for covid-19, behøver man ikke blive testet eller gå i selvisolation. Det skyldes, at man stadig kan teste positiv i denne periode, selvom man er rask og ikke længere smitter. Hvis man får symptomer på covid-19, anbefales man dog at blive testet.   
* Ovenstående anbefalinger gælder alle, herunder også personer, der har fået 1. 2 eller 3. stik eller er tidligere smittet med covid-19 (dog ikke indenfor de seneste 12 uger)
Afvikling af træning:
Alle øvrige spillere på vores fodboldhold, hvor en eller flere spillere er testet positiv, skal ikke længere isoleres hvis ikke man udviser symptomer, hvorfor man godt kan fortsætte træningen og dermed ikke behøver at aflyse. Dog anbefaler vi, hvis muligt, at man ved førstkommende træning efter smitte, træner med lidt afstand til hinanden, med ‘fornuften’ som begrundelse. Dermed kan man bidrage til ikke at sprede mere unødig smittespredning.
Afvikling af kampe:
Drejer det sig om afvikling af kampe, hvor tidsperspektivet i forhold til afvikling af kampe, enten træningskampe eller kampe i DBU Vinterbold, anbefales det at man sikrer sig, at ingen har eller udviser symptomer.
Teststeder:
Dette kan aktuelt ske uden tidsbestilling på:

Nyelandsvej 15-17, ved Frederiksberg Centret, mandag til fredag fra 8-20 samt lørdag og søndag fra 10-18.
Københavns Universitets bygninger på Bülowsvej 23, mandag til fredag fra 8-20 samt lørdag og søndag fra 10-18. 
Derudover kan man bestille en PCR-test via Coronaprover.dk flere forskellige steder, med de nærmeste lokationer som ved Zoologisk Have/Søndermarken på Roskildevej 36 mandag til onsdag 15.30-21.00, torsdag til søndag 8-13.30 samt på Vingelodden på Nørrebro 7-22 alle ugens dage, eller i Valby 7-22 alle ugens dage.
Generelle råd:
Vi anbefaler naturligvis at man stadig spritter hænder af ved indgangen til banerne ved vores klubhus og i det hele taget fortsat tager sig i agt omkring god hygiejne og efterlever Sundhedsstyrelsen seks generelle råd, der er
1) Bliv vaccineret, hvis muligt
2) Bliv hjemme og bliv testet ved symptomer
3) Hold afstand
4) Luft ud og skab gennemtræk
5) Vask dine hænder ofte eller brug håndsprit
6) Gør rent, særligt på kontaktpunkter
Ved et smittetilfælde, skal FB ved daglig leder Martin Busk, fortsat gives besked herom på enten 20580898 eller på mb@frederiksberg-boldklub.dk 

 

Luk