Menu

Håndtering af positiv test

image
Bestyrelsen
10. september 2021 kl. 10:46
Coronarestriktioner afsluttet

 

 

Covid-19 er ikke længere en samfundskritisk sygdom
                                                                                                                       
Frederiksberg, den 10. september 2021 - (Opdateret med korrekte test-steder den 5. oktober 2021
Så kom dagen! 548 dage er gået siden landets statsminister lukkede landet ned for første gang. 
Langt over 70 procent af befolkningen er nu færdigvaccineret og fra i dag, fredag den 10. september 2021, er Covid-19 ikke længere en samfundskritisk sygdom. 
Det betyder dog ikke, at den ikke findes. 
Pt. har vi en del børne- og ungdomsspillere (fem stk. på 14 dage) der testes positive for Coronavirus, og med annulleringen af Fodboldens Coronaregler - så er det den sunde fornuft samt de generelle anbefalinger, der skal ageres efter. 
Reglerne for at være "nær kontakt", er lempet en hel del efterhånden.
I idrætssammenhæng betragtes man som nær kontakt, hvis man dyrker idræt med en der har testet positiv. 
Sundhedsstyrelsen udsendte så sent som mandag den 6. september 2021, opdaterede retningslinjer for håndtering af smitte med COVID-19 hos børn og elever i grundskoler, dagtilbud og fritidstilbud. 
De nye retningslinjer betyder, at det fremover kun er den smittede, der skal i isolation. Børn i skoler og dagtilbud samt børn, der går til fritidsaktiviteter mv. - og som bliver/er nære kontakter, behøver ikke længere at være i isolation.
I stedet anbefaler man at børn, hvis ikke de er færdigvaccineret eller ikke tidligere er smittet, testes hurtigst muligt (enten hurtigtest eller PCR), og derefter test på 4. og 6. dagen efter sidste nære kontakt til den smittede person. Børn der er færdigvaccineret eller har været smittet indenfor de seneste 12 måneder, kan nøjes med test på 4. og 6. dagen efter mulig påført smitte. 

Hvordan håndteres en positiv test i FB-regi?
Selvom alle øvrige spillere på vores fodboldhold, hvor en eller flere spillere testes positiv, ikke længere skal isoleres, så er det vores tilgang, at vi aflyser førstkommende træning, alene med fornuften som begrundelse og dermed for at være på den helt sikre side, så vi ikke bidrager til unødig smittespredning iblandt de 4 til 14 årige.
Drejer det sig om afvikling af kampe, hvor tidsperspektivet i forhold til afvikling af kampene og færdiggørelse af turneringerne, er en faktor - så anbefaler vi at alle, såfremt kampen skal gennemføres, lader sig kvikteste forinden. Dette kan aktuelt ske sker på Vingelodden på Nørrebro eller i Valby ml. 7.00 og 21.30. Her kan man også blive PCR-testet ml. 7.00 og 22. Man kan ligeledes blive PCR-testet t ved Zoologisk Have/Søndermarken på Roskildevej 36, mandag til onsdag ml. 15.30 og 21, samt torsdag til søndag ml. 8.00 og 13.30.
Vi anbefaler stadig at man spritter hænder af ved indgangen til banerne og i det hele taget fortsat tager sig i agt og efterlever alle anbefalinger. 
Ved et smittetilfælde, skal FB ved daglig leder, Martin Busk, fortsat gives meddelelse herom, på enten 20580898 eller på mb@frederiksberg-boldklub.dk 
/ Bestyrelsen