Anders Jensen | bold.dk
04. august 2022 kl. 12:35
Bold.dk-kampreferat

Pokalsensation udeblev: AB overvandt chokstart

FB kom sensationelt foran efter blot fire minutter, da Mikkel Jensen leverede et kanonmål. AB slap dog med skrækken og vandt pokalopgøret med 4-2.
Frederiksberg Stadion (bold.dk):
Billeder: Sander Agerskov (FB-fotograf)
Musikken var skruet helt i vejret, og Sash med Ecuador bragede ud af højtalerne på Frederiksberg Stadion.
Solen skinnede, og folk var i den grad i pokalstemning, da Københavnsserie-holdet FB skulle duellere mod AB fra 2. division i første runde af pokalturneringen onsdag aften.
AB havde valgt at starte med nogle af profilerne på bænken i form af blandt andre Emil Wass og Frederik Ellegaard Christensen. Til gengæld var AB’s nye spiller Gustav Overgaard Hansen, der er kommet til fra Viborg, blandt de foretrukne.
FB havde blandt andre den tidligere divisionsspiller Hakan Redzep med fra start.
AB pressede på i de første minutter, og Christoffer Thrane fik første tilbud for AB, da han steg til vejrs i FB-feltet inden for de første minutter, men det hele endte med et målspark.
Det undertippede hjemmehold skulle dog ende med at få en drømmestart på opgøret efter blot fire minutter.
FB tilspillede sig et hjørnespark, der ikke blev clearet ordentligt. Bolden røg i stedet for ud til Mikkel Jensen, der leverede et kanonmål. Han halvflugtede bolden, og den bragede på indersiden af overliggeren og ind bag AB-keeperen til 1-0.
Det var i den grad med til at skabe stor jubel blandt hjemmeholdets fans.
Drømmestarten varede dog ikke længe for AB, da Mican Atici kom fri igennem få minutter efter. Han driblede uden om FB-målmand Patrick Jespersen, der ramte Atici, og fløjten lød. Der var straffespark til AB.
Straffesparket eksekverede Emil Mygind Jensen sikkert til 1-1. Kampen havde ikke rundet 10 minutters spil.
1-1-målet gjorde, at AB igen pressede FB i bund.
Efter et lille kvarters spil var Christoffer Thrane meget tæt på at bringe AB i front, da han kanonerede til bolden i FB-feltet. Bolden strøg dog forbi.
AB endte dog med at komme på 2-1 kort tid efter, da Mican Atici sendte bolden i netmaskerne for 2. divisionsmandskabet efter 15 minutter.
Emil Mygind var ved at blive dobbelt målscorer lige efter 2-1-målet, men skuddet blev blokeret og endte med et hjørnespark.
FB lagde sig dog ikke ned, og det lykkedes også hjemmeholdet at score til 2-2.
Hjemmeholdet fik et frispark lige uden for AB-feltet, og her tog Paolo Basso Månsson chancen, og det gjorde han godt efter 22 minutter. FB-spilleren sparkede frisparket fladt i nettet, hvor AB-muren og målmand Oliver Thorup så lidt uheldige ud.
Dermed var kampen helt åben igen.
Begge mandskaber havde fine tilbud efterfølgende, men FB fik den største mulighed efter et hjørnespark efter en halv times spil. AB-målmand Thorup var på skovtur hos AB, og FB’s Nils Launtoft Pedersen forsøgte at chippe bolden over målmanden. Det endte med at blive et halvt indlæg, der ramte jorden først, men alligevel sprang op på overliggeren. Det var meget tæt på et 3-2-mål til FB.
En livlig første halvleg var ved at rinde ud, og der kom heller ikke flere mål i første halvleg. Thrane var tæt på for AB, da han sendte et hovedstødsforsøg lige over mål, men der stod 2-2 ved pausen.
Atici viste klassen for AB
I pausen meddelte stadionspeakeren, at der var blevet slået tilskuerrekord til en FB-kamp ved onsdagens pokalkamp, da hele 523 personer var mødt op for at se pokalkampen.
Fra anden halvlegs start blev AB-profilen Emil Wass blandt andet sendt på banen, og han havde en god aktion inden for de første par minutter, men det blev ikke for alvor farligt.
2. divisionsholdet fik dog en rigtig fin chance minuttet efter, da Mican Atici blev spillet fri efter indlæg, men han bragede bolden lige i favnen på FB-målmanden.
Atici var igen på spil kort efter, hvor han testede FB-målmanden igen. AB pressede for alvor på, men hjemmeholdet stod godt imod og forsvarede sig heroisk.
Efter 56 minutter gik den ikke længere for AB, da udeholdet kom på 3-2. Et flot gennemspillet angreb blev afsluttet af Atici, der med et følt spark uden for feltet sendte læderet op i hjørnet til en AB-føring. Oliver Angus stod for oplægget.
Den tidligere B.93’er Mican Atici var en konstant trussel for FB’s forsvar, og han fik i flere omgange hjemmeholdets forsvar på glatis.
Den skulle nok være blevet 4-2 til AB med godt 25 minutter igen, da Frederik Ellegaard Christensen, der var kommet ind i anden halvleg, leverede et flot løb i eksplosiv fart og kom alene med FB-keeperen, men Patrick Jespersen diskede op med en fin redning.
FB kæmpede ihærdigt, men Københavnsserie-mandskabet endte aldrig med at komme tilbage i opgøret. I stedet for cementerede AB sejren, da Atici igen kom på måltavlen. Dermed kunne Atici krone en stor aften med et hattrick.
Et godt raid af Emil Wass skabte en god mulighed til Atici på bagerste stolpe, der nemt kunne score til 4-2 efter 77 minutter.
På trods af en chokstart og et kanonmål til FB slap AB sig helskindet igennem pokalopgøret, da Gladsaxe-klubben vandt med 4-2.
AB er dermed klar til anden runde af pokalens hovedturnering.