Arena Spartacus FB 2015

Arena Spartacus Spillerforeningen-Koordinator:
Christian Lønstrup
E-mail: cl@spillerforeningen.dk

Arenabeskrivelser og kontaktpersoner på Frederiksberg:

Arena Spartacus FB - Danmarksgården - Læs om tider, trænere mv. her

Arena Spartacus FB - Solbjerghave - Læs om tider, trænere mv. her

Arena Spartacus FB - Stjernen - Læs om tider, trænere mv. her

Arena Spartacus FB - Søndermarken - Læs om tider, trænere mv. her

Om Arena Spartacus FB

Arena Spartacus er en del af Player Social Responsibility, som er startet af Spillerforeningen – fagforeningen for fodboldspillere på eliteplan. Baggrunden for Player Social Responsibility er spillernes ønske om at omfavne den status, de har som rollemodeller, og herigennem tage socialt ansvar med fodbolden som udgangspunkt. Under Player Social Responsibility ligger også Spartans og Giv Racismen Det Røde Kort.

Fodbold for børn og unge i udsatte områder
Arena Spartacus er et tilbud til børn og unge i aldersgrupperne 8-13 år og 14-18 år i socialt udsatte boligområder om gratis fodboldtræning hver uge i lokalområdet. Tilbuddet er for alle, men henvender sig især til:

• Marginaliserede børn og unge
  • Frafaldstruede unge
  • Unge i kriminelle miljøer

Topspillere styrker sociale kompetencer

Tidligere Superligaprofiler fungerer som koordinatorer og trænere, og flere gange årligt kan deltagerne desuden se frem til besøg af nuværende Superligaspillere eller andre aktiviteter som fx ture til en Superligakamp.

I samspil med kommuner, skoler, pædagoger, SSP, politi mv. er spillerne via deres status med til at rykke de unge i en positiv retning. Under træningen bliver børnene mødt med en praktisk pædagogik, der på en uformel måde lærer dem at fungere i sociale sammenhæng, mens de får rørt sig og har det sjovt. Målet er gennem fodbold at adfærds- og holdningspåvirke de unge, give dem positive oplevelser og et fast holdepunkt, der i det lange løb skal give dem selvtillid, holde dem fra kriminalitet og motivere dem til at tro på, at de fx kan fuldføre en uddannelse.