-

Johnny Jørgensen modtog årets Emil Sørensen Pris

-


Formand Henrik Amdi Madsen (tv.) med årets Emil Sørensen-Pris modtager Johnny Jørgensen

-

På torsdagens generalforsamling uddelte bestyrelsen, det synlige bevis på en mangeårig og frivillig indsats i bedste Emil Sørensen stil (Emil Sørensen var FB’s formand igennem 44 år, red.)

I år gik prisen til Johnny Jørgensen – en mangeårig FB’er, der var ansat i mange år hos Saniva, hvor han var overmontør. Et firma som FB var (og er) kunde hos - og ’pudsigt’ nok var det altid Johnny der blev sendt til klubhuset.

Dermed blev han i årevis selvindtaget, klubhusets VVS mand, med ansvaret for særligt fyrrummet under trappen, hvor kedlerne har skullet vedligeholdes. Endvidere har han justeret radiatorer, vedligeholdt vandet og ikke mindst temperaturerne herpå ude i de fire omklædningsrum, hvor han også har lavet alverdens andre montage-ting. En ikke særlig nem opgave, da huset er lidt af et mysterium, som han selv siger. Toiletterne og deres funktionalitet, både har været er fortsat Johnnys område - også nu her efter, at han er gået på pension. 

Han er endvidere formand for FB’s Havenisser, en arbejdsgruppe af ældre FB'ere, hvor ingen opgave er for stor.

Johnny står for organisering og planlægningen - og rekrutterer gamle holdkammerater til at give et nap med hvor der måtte være behov, enten indvendig eller udenfor klubhuset. 

Når vi akut har behov for lukning af vandet om vinteren, eller når slangen til boldpumpen pludselig skal skiftes, er Johnny aldrig mere end et opkald væk. 

Johnny Jørgensen var i mange år selv aktiv fodboldspiller i FB. Han blev meldt ind i FB's ungdomsafdeling den 1. maj 1958 i en alder af 10 år - og er dermed i besiddelse af 50 års nålen og rammer de 60 års medlemskab næste år. 

Han var som seniorspiller kun lige akkurat i periferien af 1. holdet - og fik klart flest af sine mange kampe på 2. og 3. holdet. Han beskrives i en gammel artikel fra Frederiksberg Bladet af FB's Benny Jacobsen, som en allrounder der kunne spille alle pladser. Han var ikke noget teknisk vidunder, til gengæld var han stor og stærk. 

De senere år blev han angriber - efter sigende en yderst ihærdig, stor og stærk angriber, som man slog sig på i nærkampene - dette frem til han for ikke så mange år siden, lagde støvlerne helt på hylden. 

Johnny blev i 1966 selv ungdomstræner i FB - dog kun et par år, inden han mistede interessen for trænerfaget. 

Bestyrelsen ønsker Johnny et kæmpe tillykke med den ærefulde pris og det flotte pengebeløb på kr. 5.000,00.

Johnny Jørgensen blev i øvrigt prisvinder nummer 20 – se hele listen her

Share