-

UOFFICIELLE FRB MESTERSKABER I INDEFODBOLD BLEV AFHOLDT I LØRDAGS OG SAMTIDIG GAV ALLE FREMMØDTE - INKLUSIV BORGMESTEREN - RACISMEN DET RØDE KORT
-

FB arrangerede via FB Arena Spartacus og sammen med de boligsociale områder, Frb. Kommune, FFB, AKR og Spillerforeningen i søndags, de uofficielle Frederiksberg Mesterskaber - og hvilken dag det blev. 

Stor tak til blandt andet koordinator Sune Nicolajsen og vores alles Kresten Heinfelt. 

-

Lokalavisen Frederiksbergg var også til stede og det kom der følgende artikel ud af (billeder i kommentarfelterne) 

Racismen fik det røde kort, da de uformelle Frederiksbergmesterskaber i fodbold blev fløjtet i gang af borgmester Jørgen Glenthøj (C) en solrig lørdag i Frederiksberg Hallerne.

Der var energi, glæde og masser af fodbold, da 70 friske unge og lidt ældre fyre stillede op til arrangementet Frederiksberg Mesterskaberne 2017, som blev holdt for anden gang i Frederiksberghallerne. 

Mindst 12 nationaliteter var tilstede, da de ti miksede hold med syv mand på hvert gav den gas, mens kommentatoren kom med opmuntrende råb og musik fra bl.a Pakistan, Danmark og Tyrkiet rungede i højttalerne. For at alle kunne komme i spil havde man sat fem minutter af til hver kamp. Og der blev kæmpet, der blev scoret og der blev klappet - uanset målscoringen.

De brave fodboldspillere kommer bl.a fra Frederiksbergs boligsociale områder, fra Lokalpolitiet, fra Ombold, som er de unge hjemløses hold, - og fra FB, hvor deres DFUNK flygtninge fodboldhold stillede op, samt mange flere, der alle dystede om at blive Frederiksbergs stærkeste hold.

Stævnet 2017 har været undervejs siden oktober, hvor forberedelserne begyndte og er udover en sjov dag med masser af fodbold, også en dag, der markerer samarbejde, engagement, sammenhold, muligheder og venskaber på tværs af. Et arrangement, der skal være med til at fjerne skel og gøre opmærksom på de mange, også af anden etnisk herkomst, der bor på Frederiksberg.

Det hele er organiseret af fire unge, en fra Lindevang, en fra Stjernen, en fra Danmarksgården og en fra Søndermarkens Højhusene - samt Kresten Bang Heinfelt og Sune Nicolajsen, der er hhv. boligsocialkonsulent og boligsocialmedarbejder. 

Begge kender de, de unge fra dagligdagen. Forløbet er gået super godt, og de unge har virkelig lagt kræfter i for at gøre reklame for dagen med at sætte plakater og finde sponsorer, så de mange deltagere kunne få lidt at styrke sig på samt skaffe præmier til dagen. 

- Vi vil frem til, at det er de unge, der fra nu arrangerer denne dag mere eller mindre uden os, siger Sune.

Og det er Aqib Feroze, der er en af arrangørerne, helt med på:

 

- Vi har lært rigtig meget i disse måneder, siger han - Været i kontakt med vildt mange mennesker, folk, som vi aldrig havde troet, vi ville komme til at snakke med. Og vi har oplevet, at de gerne vil hjælpe og være med. 

- Det er en rigtig god dag, humøret er højt og alle gør deres til at det bliver gode timer. For eksempel har vi ikke særlig kontakt til de andre boligområder, men nu kender nogen af os hinanden. Og alt det vi lært, kan vi bruge til næste gang. Jeg er allerede begyndt at tænke på det.

Men inden da skal vi lige have dagens vindere: De unge drenge fra Danmarksgården fik guld, da de i finalen vandt over Ombold og Lokalpolitiet fik en flot 3. plads. En ekstra præmie gik til holdet Ombold, som fik prisen fairplay og dermed 1000 sponsorerede kroner. 

Kæmpe glæde og masser af kram til alle

Share