Forårsstatus på 1. HS i Københavnsserien

Forårsstatus for FB's bedste herrehold i Københavnsserien

Heldet er virkelig ikke med vores bedste herrehold i denne forårsudgave af Københavnsserien.

Det fik man endnu et bevis på, i eftermiddagens lokalderby på Frederiksberg Stadion mod KB.

Her formøblede FB’erne en 3-0 føring og fik blot 3-3 mod det hvidklædte ‘hjemmehold’, der ovenikøbet fik udlignet på kampens næstsidste spark, i en mistænkelig ret klar offside-position, som den norske udvekslings-dommertrio desværre ikke bed mærke i.

FB’erne spillede ellers en hamrende stærk 1. halvleg, hvor Tobias Hart, Nicholai Lassen og Nikolaj Rønsbo på godt 10 minutter omkring den halve time, gav dagens gæster, en solid føring. Dommeren uddelte herefter et gult kort og 10 minutters straf, hvorefter KB mod slutningen fik arbejdet sig ind i opgøret og fik tilkendt et straffespark kort før pausen, som de udnyttede.

Det lignede længe en FB-sejr og der var tilbud nok til at øge føringen, men igen fik man en mand i straffeboksen i 10 minutter, hvilket gjorde at KB reducerede og fik derudover så udlignet dybt inde i overtiden.

FB’s problem:

På flere parametre har det bare ikke været FB’s forår. Egentlig lidt synd, fordi man er yderst toneangivende i langt de fleste opgør. Det er meget stolpe ud frem for stolpe ind, dommerkendelser imod sig i stedet for med sig samt et efterhånden massivt forbrug af misbrugte og oplagte scoringstilbud.

Meget symptomatisk for sæsonen, hedder FB’s målscore 35-35 i holdets 22 kampe. Man besidder rækkens 3. bedste forsvar, men har til gengæld kun rækkens 11. bedste offensiv, ud af de i alt 14 hold.

Foråret har nu budt på i alt 9 kampe. Heraf har FB spillet uafgjort i de fem af dem og været foran i de tre af dem, mens de to sidste er endt uden mål.

Tårnby FF udlignede til 2-2 med et 15 minutter tilbage. Rønne f.B. udlignede til 1-1 med 8 minutter tilbage og i dag udlignede KB til 3-3 på den sidste afslutning og havde før det, reduceret til 2-3 med 11 minutter tilbage.

Det er blot blevet til 2 nederlag i de 9 kampe og i begge har de gul-sorte endda været foran. Mod Prespa førte man 3-2 med 19 minutter tilbage, men tabte alligevel 3-4 og forrige onsdag mod HB førte man 1-0 med 27 minutter tilbage og tabte alligevel 1-3, efter yderligere to scoringer imod sig med hhv. 19 og 5 minutter tilbage.

I holdets to sejre, er der ligeledes blevet lukket mål ind i de sidste 15 minutter af opgørene, uden det dog fik betydning.

Havde forårets 9 kampe blot varet i 70 minutter i stedet for 90, så havde FB indtjent 24 point i stedet for de 11 point det er blevet til.

Der resterer nu fire runder, nemlig hjemme mod Hvidovre IF’s divisionsreserver om en uge. Derefter en meget afgørende udekamp den 26/5 mod et af forårets hold, IF Føroyar, inden den står på hjemmekamp mod NB Bornholm den 2/6 og afsluttende udekamp mod den sandsynlige duks fra BK Union den 9/6.

FB er placeret på rækkens 10. plads og pustes i nakken, men har omvendt heller ikke langt til 7. pladsen Københavnsserien.